İçeriğe geç
Etkinlik Paylaş / Ana Sayfa / İndir / Duyguları Tanıma ve İfade Etme Becerisi Oyunları

Duyguları Tanıma ve İfade Etme Becerisi Oyunları

    Duyguları Tanıma ve İfade Etme Becerisi ile ilgili oyunlar aşağıda nasıl oynanacağını anlatacak şekilde listelenmiştir. (Bugün Kendimi Nasıl Hissediyorum, Duyguları İfade Etme, Duyguları Tanıma, Duygum Ne Oyunu, Evet Hayır Oyunu, Ne Hissettim Oyunu, Sessiz Duygu Oyunu)

    1)Bugün Kendimi Nasıl Hissediyorum: Her öğrenci, bir kağıda yüzünü temsilen bir yuvarlak çizer. Bu yüze o gün kendilerini nasıl hissettiklerine dair bir duygu ifadesi çizer. Sonra birbirlerine gösterirler ve arkadaşları duygusunu tahmin etmeye çalışırlar. Duygu ifadelerini gösteren EK 2’deki tablo duyguları zenginleştirmek veya duygu ifadelerini çeşitlendirmek için kullanılabilir.

    2)Duygum Ne Oyunu: Bu grup öğrenci tahtaya gelir. Öğrencilere mimiklerini kullanarak istedikleri duyguyu sergilemeleri istenir. Bir süre sonra öğretmen “dur” der ve çocuklar yüzlerindeki duygu ifadesiyle kalırlar. Sınıftaki diğer arkadaşları hangi duyguyu gösterdiğini tahmin ederler.Oyun tekrarlanarak ve tahtaya çıkanların değiştirilmesiyle devam eder.

    3)Sessiz Duygu Oyunu: Öğretmen öğrencinin kulağına bir duygu söyler. Öğrenciden söz kullanmadan bu duyguyu bedeniyle ifade etmesi istenir. Arkadaşları duygunun ne olduğunu bulmaya çalışırlar.

    4)Ne Hissettim Oyunu: Bu etkinlikte aşağıdaki roller ikili gruplar halinde sırayla canlandırılır:

    • Biri ders çalışan bir öğrenciyi canlandırırken diğeri gürültü yapan kar
      deşini canlandırır.
    • Biri ders çalışırken diğeri bağıra bağıra bir şey satan bir sokak satıcısı
      nı canlandırır.
    • Biri ağlayan bir çocuğu diğeri onu sakinleştirmeye çalışan annesini/ba
      basını canlandırır.
    • Biri ev ödevini yapmayan bir öğrenciyi diğeri öğrencinin annesini/babasını ya da öğretmenini canlandırır.Sonra canlandırma yapan öğrencilerin neler hissettiği paylaşılır.

    5)Evet-Hayır Oyunu: Öğrenciler ikişerli olarak ayrılır. Herhangi başka bir ifade kullanmadan, öğrencilerden biri “Evet” derken diğeri “Hayır” der.Birbirlerine farklı duygu ifadeleriyle sürekli olarak evet ve hayır derler.

    Belli bir süre sonra evet ve hayır diyenler yer değiştirerek, bir süre de bu şekilde devam ederler. Daha sonra neler yaşadıklarını paylaşırlar.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir