İçeriğe geç
Etkinlik Paylaş / Ana Sayfa / Lise / Fizik / Fizik Sene Sonu Zümresi – Fizik Zümre Toplantı Tutanağı – Word -2021

Fizik Sene Sonu Zümresi – Fizik Zümre Toplantı Tutanağı – Word -2021

    Fizik sene sonu zümre öğretmenler toplantı tutanağını word dokümanı olarak hazırladık. Bu fizik sene sonu zümresi üzerindeki öğretmen isimlerini silip noktalarla boşluk oluşturdum. Bu boşlukları değiştirip, okulunuz ile ilgili maddeleri ekleyerek kullanabilirsiniz. Zümre toplantı tutanağını word formatında indirmek için aşağıdaki indir butonunu kullanabilir aya da butonun altındaki metni kopyalayıp office word programına yapıştırmanız gerekmektedir.

    indir

    2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU FİZİK ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

    Toplantı Tarihi: 23.06.2021
    Toplantı Saati: 14.00
    Toplan Yeri : Öğretmenler Odası
    Zümre Başkanı: …………………………………….

    GÜNDEM MADDELERİ

    1. Açılış ve Yoklama.
    2. Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler, Kontrollü normalleşmede sınıf ve okul, 31 Ağustosta başlayacak olan telafi eğitiminin kapsamı ve uygulanması
    3. 1. ve 2. Kanaat Dönemi Zümre Öğretmenler Toplantı Kararlarının gözden geçirilmesi ve yıl sonu öğrenci başarılarının değerlendirilmesi.
    4. Yıllık planların durumu, ders kesim raporlarının verilişi
    5. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için alınması gereken tedbirler. Ders araç gereç durum tespiti
    6. Diğer Zümre Öğretmenleri ile Yapılan İşbirliği Konularının Değerlendirilmesi
    7. Dilek ve Temenniler

    GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

    1. Açılış ve yoklama
    Zümre Başkanı ……………………………………. gündem maddeleri doğrultusunda toplantıya başlandı.

    2. Pandemi süresince uzaktan eğitim çalışmaları EBA platformu üzerinden canlı dersler, ödevlendirmeler ve etkinlik paylaşımı ile sürdürülmüştür. EBA üzerinden gönderilen çalışmaların raporları doğrultusunda öğrencilere sınıf içi performans ödevleri verilmiştir. Dijital ortamda çokça etkinlik ve bilgi bulunmasına, bunların öğrencilerle paylaşılmasına rağmen, öğrencilerin yüz yüze eğitimin eksikliği hissedilmiş, kazanımların verimli bir şekilde aktarılamadığına şahit olduk.. Buna rağmen EBA daki ders anlatım ve soru çözüm videolarının tekrar amaçlı oldukça faydalı olduğu, bu tip etkinliklerin çeşitliliğinin arttırılması gerektiğini düşünmekteyiz. 31 Ağustos tarihine kadar yapılacak Telafi eğitimlerinde görev yapmak isteyen öğretmen bulunması takdirde açılmasının, öğrenci okul iletişimini arttıracağını düşünmekteyiz.

    3. 1. ve 2. Kanaat Dönemi Zümre Öğretmenler Toplantı Kararlarının gözden geçirilmesi ve yıl sonu öğrenci başarılarının değerlendirilmesi.

    Yıl sonu öğrenci başarılarının değerlendirilmesi geçildi. Başarısızlık nedenlerinin belirtilmesi ve çözüm yöntemlerinin görüşülmesine karar verildi. Buna göre;

    Zümre başkanı ……………………………………. genel başarının pandemi şartları içinde iyi olduğunu belitti.
    Kurulumuz öğrenci başarısını arttırmak için şu kararları almıştır;
    • Öğrenci bireysel farklılıkları dikkate alan ve sınıf içinde öğrenciyi ön plana çıkaran ders anlatım yöntemlerinin uygulanması
    • Derslerin çeşitli materyalleri ve zengin içerik sunumlarla desteklenerek işlenmesi.
    • Zaman zaman öğrencilere araştırmaya yönelik çalışmalar verilerek derse olan ilgilerinin arttırılması
    • Yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri için gerekli öğretim tekniklerinin uygulanması

    4. Yıllık planların durumu, ders kesim raporlarının verilişi
    2020-2021 eğitim öğretim yılında fizik derslerinin yıllık planlara göre işlenerek bitirildiği görülmüştür.

    5. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için alınması gereken tedbirler. Ders araç gereç durum tespiti
    Son dönemde yüz yüze eğitimdeki kesintiler ve çoğu dersin uzaktan eğitim ile yapılması öğrenciler üzerinde olumsuz etkilerde bulunmuş ve kazanması gereken kazanımlarda kayıplar yaşatmıştır. Önümüzdeki süreçte tekrar yüz yüze eğitime başlanınca öğrencilerin seviyelerindeki bu düşüşler dikkate alınarak dersler planlanmalı ve önceki bilgileri sürekli kontrol edilmelidir.
    Fizik öğretiminde günümüz teknolojilerinin kullanılması eğitimde başarıyı olumlu yönde etkileyecektir. Fizik derslerinde slayt, video, etkinlik vb. gibi görsel işitsel araçlarıyla dersler desteklenmelidir. Ancak okulun fiziki şartları düzeltilmesi ve eksik araç gereçlerin temini derslerde verim artacaktır.

    6. Diğer Zümre Öğretmenleri ile Yapılan İşbirliği Konularının Değerlendirilmesi:
    Matematik Öğretmenleri ile özellikle 9. sınıflarda denklem çözümü, vektörler, doğal sayılar ve hacim hesaplamaları ilgili konularda işbirliği yapıldığını ve bu işbirliğinin çok faydalı olduğunu söyledi. Ders çalışma teknikleri ile ilgili Rehber öğretmenimizden yardım alındığını bununda genel başarıyı olumlu etkilediğini belirtti. Edebiyat grubu öğretmenleri ile okuma, okuduğunu anlayabilme konularıyla ilgili işbirliği yapıldığını ve bu işbirliğinin öğrencilerin kavrama düzeylerini arttırdığını söyledi. 10. sınıftan itibaren uygun fizik konularını işlerken atölye öğretmenleri ile işbirliği yapıldı.

    7. Dilek ve Temenniler:
    Başarılı bir eğitim öğretim yılından sonra iyi tatil , dilek ve temennileriyle toplantı sona erdirilmiştir.

    FİZİK DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir